ARAB TILINI O‘QITISHDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR VA SUN’IY INTELLEKT IMKONIYATLARI - Shoqodirova Laylo Zafar qizi (ARAB TILI GLOBALLASHUV DAVRIDA: INNOVATSION YONDASHUVLAR VA O‘QITISH METODIKASI MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2025)
Ushbu maqola arab tilini o‘qitishda innovatsion texnologiyalar va sun’iy intellekt (SI) imkoniyatlarini tadqiq qiladi. Arab tili o‘qitishda an’anaviy metodlar samaradorligini oshirish, til o‘rganishni interfaol va shaxsiylashtirilgan shaklga keltirishga qaratilgan yondashuvlar muhokama qilinadi. Shuningdek, SI vositalari orqali nutqni aniqlash, mashq berish, testlarni avtomatlashtirish va o‘quvchilarning individual ehtiyojlariga moslashtirish imkoniyatlari tahlil qilinadi. Maqolada ilg‘or texnologiyalar va pedagogik metodlarning birlashgan samarasi natijalari va amaliy tavsiyalari keltirilgan.