ARAB SEMANTIKASIDA MA’NO KO‘CHISHI HODISASIDAGI MUAMMOLAR - Alijonova Nigora Alijon qizi (ARAB TILI GLOBALLASHUV DAVRIDA: INNOVATSION YONDASHUVLAR VA O‘QITISH METODIKASI MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2025)
Ushbu annotatsiya raqamlashtirish jarayonlarining arab tiliga, xususan, semantika sohasiga taʼsiri keng yoritiladi. Arab tilidagi maʼnodoshlik, diakritikasiz yozuv, dialektal farqlar raqamli texnologiyalar bilan toʻqnashuvda keltirib chiqaradigan semantik muammolar tahlil qilinadi. Sunʼiy intellekt vositalari arab tilida semantik anglashdagi kamchiliklari, noaniqliklari, badiiy maʼno qatlamlari va matn tahlilining murakkabligi keng koʻrib chiqiladi. Maqolada muammoning sabab va oqibatlari izohlanib, zamonaviy yechimlar ham taklif qilinadi.