BALOG‘AT ILMIDA TASHBEH TURLARI VA XUSUSIYATLARI - Majidova Xamidaxon Mamatkul qizi (ARAB TILI GLOBALLASHUV DAVRIDA: INNOVATSION YONDASHUVLAR VA O‘QITISH METODIKASI MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2025)
Ushbu maqolada arab tili ilmlaridan balog‘atning muhim bo‘limlaridan biri — tashbeh mavzusi atroflicha yoritiladi. Unda tashbehning mazmuni, uning nutqni qanday go‘zallashtirishi va ta’sirli qilishdagi o‘rni izohlanadi. Shuningdek, tashbehning asosiy tarkibiy qismlari hamda turlari misollar asosida tahlil qilinib, uning qo‘llanilish xususiyatlari o‘rganiladi.