ARAB TILIDA KICHRAYTIRILGAN OTLAR - Maxamedova Muslima Jamshid qizi; Erimmatova Zuxra (ARAB TILI GLOBALLASHUV DAVRIDA: INNOVATSION YONDASHUVLAR VA O‘QITISH METODIKASI MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2025)
Bu maqola arab tilidagi otlarni kichraytishir (tasg‘ir) shaklini qanday vaznlarda yasash haqida. Ma'lumotlar als arab manbaalariga tayangan holdashu mavzuga oid asosiy ma'lumotlar keltirilgan. Uch, to‘rt hamda besh o‘zak harfli ismlardan tasg‘ir yasash usullari misollar orqali keltirilgan.