ADIB AHMAD YUGNAKIYNING “HIBATU-L-HAQOYIQ” ASARINING ARAB YOZUVLI NUSXASI VА YOZUV XUSUSIYATLARI - Abdug‘ofurova Maftuna Abdumannon qizi, (ARAB TILI GLOBALLASHUV DAVRIDA: INNOVATSION YONDASHUVLAR VA O‘QITISH METODIKASI MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2025)
Ilmiy merosimizning durdona asarlaridan biri bo‘lmish “Hibatu-l-haqoyiq” asari va uning nusxalarini ilmiy tadqiq etish tilimizning tadrijiy rivojlanish bosqichlarini ochib beradigan asosiy manbalardan biridir. Ushbu asarning arab yozuvli C nusxasi asarni tushunishda va to‘g‘ri o‘qishda o‘zining grafik xususiyatlari bilan boshqa nusxalardan anchagina imkoniyatlidir. Maqolaning maqsadi asarning arab yozuvli nusxasini grafik va orfografik xususiyatlarini aniqlash hamda mazkur xususiyatlariga tayangan holda asarni talqin qilish bilan bog‘liq kamchiliklariga tuzatishlar kiritishdan iboratdir. Ajdodlarimiz qoldirgan nodir asarlar asosida ilmiy tadqiqot ishlari olib borish yosh tadqiqotchilar oldida turgan muhim vazifalardan hisoblanadi.