INGLIZ VA O‘ZBEK SPORT JURNALISTIKASIDA EMOTSIONAL LEKSIKANING FUNKSIONAL-SEMANTIK TAHLILI - Mamanazarova Diyora Dilshod qizi (ARAB TILI GLOBALLASHUV DAVRIDA: INNOVATSION YONDASHUVLAR VA O‘QITISH METODIKASI MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2025)
Maqolada ingliz va o‘zbek sport jurnalistikasida emotsional leksikaning funksional-semantik xususiyatlari qiyosiy tahlil qilinadi. Tadqiqot sport media diskursida baholovchanlik va ekspressivlikni yuzaga keltiruvchi leksik vositalarning semantik maydoni, ularning pragmatik vazifalari hamda milliy-madaniy farqlarini aniqlashga qaratilgan. Tahlil natijalari sport matnlarida emotsional baholashning kommunikativ ahamiyatini yoritadi.