RAQAMLASHTIRISH DAVRIDA FILOLOGIYANING DOLZARB MUAMMOLARI - Yodgorov Mohirjon Islomjon o‘g‘li (ARAB TILI GLOBALLASHUV DAVRIDA: INNOVATSION YONDASHUVLAR VA O‘QITISH METODIKASI MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2025)
Mazkur maqolada raqamli texnologiyalar rivojlanib borayotgan sharoitda filologiya fani duch kelayotgan dolzarb nazariy va amaliy muammolar tahlil qilingan. Xususan, raqamli matnshunoslik, sun’iy intellektning tilga ta’siri, til resurslarini shakllantirish va saqlash, shuningdek, filologik ta’limning yangi sharoitlarga moslashuvi kabi masalalar chuqur o‘rganilgan.