ALISHER NAVOIYNING NAZMUL-JAVOHIR ASARINI POETIK TAHLILI - Abdullayeva Ruqiya Muhammatovna (ARAB TILI GLOBALLASHUV DAVRIDA: INNOVATSION YONDASHUVLAR VA O‘QITISH METODIKASI MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2025)
Hozirda yurtimizda ajdodlarimizdan qolgan adabiy-tarixiy boy merosni, qo‘lyozma manbalarini ko‘rib o‘rganib chiqishda anchagina salmoqli ishlar amalga oshirilmoqda. Ushbu maqolada Alisher Navoiyning “Nazmul-javohir” asarining poetikasi haqida so’z yuritiladi va undagi ilm-ma’rifatga undovchi, ilmning afzalliklari, ilmsizlik oqiatlari haqid bitilgan ruboiylar tahlil qilinadi.