ISH QUROLLARI (أسماء الآلة) NOMLARINING QO‘LLANISH XUSUSIYATLARI - Erimmatova Zuxra Azimboyevna; Erimmatova Fotima Azimboyevna (ARAB TILI GLOBALLASHUV DAVRIDA: INNOVATSION YONDASHUVLAR VA O‘QITISH METODIKASI MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2025)
Ushbu maqola arab tilidagi أسماء الآلة tushunchasini, uning morfologik asoslari va qo‘llanish xususiyatlarini ilmiy tahlil qiladi. Asarda اسم الآلة ning yasalish usullari — مِفْعَل، مِفْعَال، مِفْعَلَة، فَعَّال، مُفْعِلَة kabi vaznlar misollar asosida o‘rganiladi. Shuningdek, ish harakatini bajaruvchi asbob va moslamalarni ifodalashda اسم الآلة ning leksik-semantik roli, texnik va kundalik nutqda qo‘llanish samaradorligi yoritilgan. Tadqiqot arab tilini o‘rganuvchilar hamda tilshunoslar uchun mazkur mavzuning nazariy va amaliy ahamiyatini ko‘rsatadi.