ARAB TILIDA INTEGRATIV YONDASHUV ASOSIDA YOZUV MALAKASINI SHAKLLANTIRISH ALGORITMI - Radjabova Muxtasar Davranbekovna, (ARAB TILI GLOBALLASHUV DAVRIDA: INNOVATSION YONDASHUVLAR VA O‘QITISH METODIKASI MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2025)
Mazkur maqolada arab tilida yozuv malakasini shakllantirishda integrativ yondashuvning amaliy mohiyati yoritiladi. Shuningdek, unda ushbu yondashuv asosida taklif qilinayotgan yetti bosqichli algoritmning diddaktik imkoniyatlari keltirilgan. Arab tilida yozuv malakasini boshqa nutq faoliyati turlari bilan bevosita bog‘liq holda o‘rgatishga qaratilgan mazkur algoritm ta’lim jarayonini tizimli tashkil etishga, o‘quvchining yozma nutqini bosqichma-bosqich va maqsadli shakllantirishga xizmat qiladi.