ZUHAYR IBN ABI SULMA VA UBAYDIY HIKMATLARINING O‘XSHASH JIHATLARI - Abdullaev Muhammad Hamzaevich; Suleymanova Nazerke Usenovna (ARAB TILI GLOBALLASHUV DAVRIDA: INNOVATSION YONDASHUVLAR VA O‘QITISH METODIKASI MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2025)
Ushbu maqolada Zuhayr ibn Abi Sulma va Ubaydiy hikmatlarining o‘xshash jihatlari tahlil qilindi. Zuhayrning axloqiy-hikmatona qarashlari va Ubaydiyning tasavvufiy hikmatlari o‘rtasidagi bog‘liqlik ilmiy asosda ko‘rsatildi. Ubaydiy Zuhayrning ma’naviy merosini turkiy adabiyotda davom ettirgan shoir sifatida baholandi.