PROTOJURNALISTIKAGA TEGISHLI LAVOZIMLAR VA ATAMALAR - Kasimova Sarvinoz Sayfullaevna, (ARAB TILI GLOBALLASHUV DAVRIDA: INNOVATSION YONDASHUVLAR VA O‘QITISH METODIKASI MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2025)
Maqolada O‘rta asr Movarounnahrida axborot tarqatishga xizmat qilgan muftiy, qozikalon, mudarris, muharrir, devon xodimlari kabi protojurnalistik shaxslar hamda masjid, madrasa, bozor va devon singari muassasalarning jamoatchilik fikrini shakllantirishdagi o‘rni qisqacha tahlil qilinadi, tarixiy manbalar asosida yoritiladi.