SAUD YOZISHI MUHAMMAD SAID AL AMUDIYNING “RAMZ” HIKOYASIDAGI AXLOQIY MASAL VA ERTAK MOTIFI - Саидова Наргиза Махмудовна, (ARAB TILI GLOBALLASHUV DAVRIDA: INNOVATSION YONDASHUVLAR VA O‘QITISH METODIKASI MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2025)
Ushbu maqola Saudiya Arabistonining taniqli yozuvchisi Muhammad Said al-Amudiy ijodini tahlil qilishga bagʻishlangan. Ishda «Ramz» hikoyasi oʻrta asr arab adabiyotining xususiyatlarini chuqur axloqiy-etik muammolar bilan uygʻunlashtirgan asar sifatida koʻrib chiqiladi. Asarning tuzilishi va mazmunidagi axloqiy masal va ertak motiviga alohida eʼtibor qaratilgan. Maqolada shuningdek, «Ramz» hikoyasi bilan oʻzbek (Oybek, Abdulla Qahhor) va rus (Lev Tolstoy, Maksim Gorkiy) klassik adabiyoti asarlari oʻrtasida oʻxshashliklar oʻtkaziladi, shuningdek, bosh qahramon mashhur yetim ertak qahramonlari (Zolushka, Garri Potter) bilan taqqoslanadi.