ARAB TILIDAN TARJIMADA AKT VA KORPUS TEXNOLOGIYALARINING ILMIY-METODIK AHAMIYATI - Kodirova Kamala Salixovna (ARAB TILI GLOBALLASHUV DAVRIDA: INNOVATSION YONDASHUVLAR VA O‘QITISH METODIKASI MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2025)
Maqolada arab tilidan tarjimada axborot-kommunikatsiya texnologiyalarining (AKT) roli, xususan korpus lingvistikasi, parallel va monolingval korpuslarning tarjima sifati va ekvivalentlikni ta’minlashdagi ahamiyati yoritiladi. Tadqiqot xalqaro, arab va MDH tarjimashunoslik maktablari qarashlari asosida olib borilib, zamonaviy tarjimon faoliyatida texnologiya va inson omilining integratsiyasi asoslab beriladi.