SPORT YO‘NALISHIDA KASBIY KOMPETENSIYANI SHAKLLANTIRISHDA TERMINOLOGIK LEKSIKANING O‘RNI VA AHAMIYATI - Shamirzayeva Zarifa Xudoyorovna (TARJIMASHUNOSLIK VA TILSHUNOSLIKNING DOLZARB MUAMMOLARI: ZAMONAVIY TENDENSIYALAR VA YONDASHUVLAR, 2025)
Maqolada kasbiy kompetensiyani rivojlantirishda faoliyat (operatsion-texnologik) komponentning o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Muallif Ya.A. Komenskiy fikrlariga tayangan holda til bilimining maqsadi — bilim olish va uzatish vositasi ekanligi, uni mukammal bilish esa amaliy faoliyatda samarali qo‘llay olish bilan belgilanadi, deb ta’kidlaydi. Faoliyat komponenti mutaxassisning nazariy bilimlarini amaliyotda qo‘llash, kasbiy vazifalarni bajarish va boshqarish ko‘nikmalarini ifodalaydi.