OMMAVIY AXBOROT VOSITALARIDA TARJIMA - Kurbanova Shaxnoza Raxmatullayevna, (TARJIMASHUNOSLIK VA TILSHUNOSLIKNING DOLZARB MUAMMOLARI: ZAMONAVIY TENDENSIYALAR VA YONDASHUVLAR, 2025)
Maqolada ommaviy axborot vositalarida tarjimaning nazariy va amaliy jihatlari, uning madaniyatlararo muloqotdagi roli va global axborot oqimidagi o‘rni tahlil qilinadi. OAV tarjimasi nafaqat til vositachiligi, balki axborotni tezkor, aniq va madaniy mos shaklda yetkazish vositasi sifatida qaraladi. Misollar orqali jurnalistik, audiovizual va internet media tarjimalarining o‘ziga xos xususiyatlari yoritilgan.