TILSHUNOSLIK VA TARJIMA FANLARINING KESISHGAN NUQTALARI - Ochilova Sarviosiyo Imomidin qizi; Zufarova Sevara Muratdjanovna (TARJIMASHUNOSLIK VA TILSHUNOSLIKNING DOLZARB MUAMMOLARI: ZAMONAVIY TENDENSIYALAR VA YONDASHUVLAR, 2025)
Ushbu maqolada tilshunoslik va tarjima fanlari o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlik, ularning umumiy nazariy va amaliy nuqtalari tahlil qilinadi. Tarjima jarayonida lingvistik bilimlarning o‘rni, til birliklarining semantik, sintaktik va pragmatik jihatlari, shuningdek, madaniy omillar ta’siri yoritiladi. Shuningdek, tarjimon faoliyatida lingvistik tahlilning ahamiyati va yangi yondashuvlar haqida fikr yuritiladi.