MADANIYATLARARO KOMMUNIKATSIYADA TARJIMONNING ROLI - Xoliqulov Inoyat Bahromovich; Jumayeva Gulxan Amrullayevna; Jumayeva Gulxan Amrullayevna (TARJIMASHUNOSLIK VA TILSHUNOSLIKNING DOLZARB MUAMMOLARI: ZAMONAVIY TENDENSIYALAR VA YONDASHUVLAR, 2025)
Mazkur maqolada madaniyatlararo kommunikatsiya jarayonida tarjimonning o‘rni va mas’uliyati, tarjimonning madaniy vositachilik faoliyati, shuningdek, tarjima jarayonida yuzaga keladigan madaniy xatoliklarning sabablari tahlil etiladi. Tarjimon faqat til vositachisi emas, balki ikki madaniyat o‘rtasidagi muloqotni ta’minlovchi shaxs sifatida qaraladi. Maqolada zamonaviy tarjimashunoslik nazariyalari asosida tarjimonning madaniy kompetensiyasi, pragmatik moslashuv jarayonidagi roli va xalqaro muloqotdagi axloqiy mas’uliyati ham yoritilgan.