FRANSUZ TILIDAN NEMIS TILIGA SO‘ZLAR O‘ZLASHISHINING TARIXIY OMILLARI - Umarova Zamira Qahramon qizi, (TARJIMASHUNOSLIK VA TILSHUNOSLIKNING DOLZARB MUAMMOLARI: ZAMONAVIY TENDENSIYALAR VA YONDASHUVLAR, 2025)
Fransuz tilining nemis tili leksikasiga ta’siri uzoq tarixiy jarayon bo‘lib, u siyosiy, madaniy va ijtimoiy omillar bilan chambarchas bog‘liq tarzda kechgan. Turli davrlarda o‘zlashgan fransuzcha so‘zlar nemis tili tizimiga grammatik va semantik jihatdan moslashgan hamda tilning uslubiy boyligini oshirgan. Ushbu o‘zlashmalar nafaqat til taraqqiyotining mahsuli, balki madaniyatlararo aloqalarning mustahkamlanishida muhim omil bo‘lgan.