INGLIZ MADANIYATIDA KASBIY MULOQOT XULQIDA UCHRAYDIGAN AYRIM SO ‘Z VA IBORALARNING LINGVOKULTUROLOGIK XUSUSIYATLARI - Nosirova Shoiraxon Ulug‘bek qizi (TARJIMASHUNOSLIK VA TILSHUNOSLIKNING DOLZARB MUAMMOLARI: ZAMONAVIY TENDENSIYALAR VA YONDASHUVLAR, 2025)
Mazkur maqolada ingliz madaniyati kasbiy muloqot jarayonida uchraydigan ayrim so‘z va iboralarning lingvokulturologik xususiyatlari ochib berilgan. Muloqot xulqi va kasbiy muloqot masalalarida ilmiy izlanishlar olib borgan olimlar va ularning ishlariga murojaat qilingan holda ma’lum soha vakillarining (harbiylar, o‘qituvchilar, shifokorlar, siyosatchilar, biznes va marketing, moda va dizayn) nutqida tez-tez uchraydigan va o‘zida jamiyatning ijtimoiy-madaniy hayoti, turmush tarzi, qadriyatlari, tarixiy va siyosiy masalalari bilan bog‘liq xususiyatlarini namoyon qiladigan ayrim iboralar va ularning tasniflari keltirilgan.