CHET TILI O‘QITISHDA ZAMONAVIY USULLARDAN FOYDALANGAN HOLDA OG‘ZAKI NUTQNI RIVOJLANTIRISH VA AUTENTIK MULOQOTNI SHAKLLANTIRISH USULLARI (NEMIS TILI MISOLIDA) - Nuraliyeva Sarvinoz Hamraqulovna,; Jabbarova Mavluda G'affarovna, (TARJIMASHUNOSLIK VA TILSHUNOSLIKNING DOLZARB MUAMMOLARI: ZAMONAVIY TENDENSIYALAR VA YONDASHUVLAR, 2025)
Mazkur maqolada chet tili sifatida nemis tilini o‘qitishda og‘zaki va yozma nutqning farqlari, ularni o‘rgatishdagi uslubiy yondashuvlar hamda til o‘rganuvchilarda tabiiy muloqot (autentik kommunikatsiya)ni shakllantirish masalalari yoritilgan. Shuningdek, muloqot strukturasi va fikr bildirish signallarining roli, dialogik va monologik nutqning o‘quv jarayonidagi ahamiyati, shuningdek stresssiz ta’lim muhiti orqali o‘rganuvchilar motivatsiyasini oshirish yo‘llari tahlil qilingan. Maqolada nazariy ma’lumotlar amaliy misollar bilan boyitilgan.