FRANSUZ TILINI O‘QITISHDA AXBOROT TEXNOLOGIYALARINING ROLI - Raximova Gulsanam Ashirbekovna; Masharibov G'ayrat Turayevich; Uzkinov Ma’ruf Modiyor o'g'li (TARJIMASHUNOSLIK VA TILSHUNOSLIKNING DOLZARB MUAMMOLARI: ZAMONAVIY TENDENSIYALAR VA YONDASHUVLAR, 2025)
Ushbu maqolada fransuz tilini o‘qitishda axborot-kommunikatsiya texnologiyalarining (AKT) o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Muallif zamonaviy raqamli vositalarning ta’lim samaradorligiga ta’sirini tahlil qiladi, onlayn platformalar, mobil ilovalar va sun’iy intellekt asosidagi dasturlar yordamida o‘quv jarayonini interaktiv shaklda tashkil etish usullarini ko‘rsatadi. Maqolada shuningdek, O‘zbekiston ta’lim tizimida AKTni joriy etish tajribasi, mavjud muammolar va ularni bartaraf etish bo‘yicha tavsiyalar keltirilgan.