KONSEPTLAR TIPOLOGIYASINI RIVOJLANTIRISH ISTIQBOLLARI - Mamatova Nasibaxon Kozimbekovna (TARJIMASHUNOSLIK VA TILSHUNOSLIKNING DOLZARB MUAMMOLARI: ZAMONAVIY TENDENSIYALAR VA YONDASHUVLAR, 2025)
Konseptlar tipologiyasi – bu bilish jarayonining xilma-xilligi va boyligini aks ettiruvchi mental shakllarni tasniflashning ko‘p bosqichli tizimi. Konseptlar tipologiyasini tushunish tanqidiy fikrlashni rivojlantirishga, mental mehnat madaniyatini oshirishga va ilmiy hamda ta’lim faoliyati ko‘nikmalarini oshirishga yordam beradi.