TILSHUNOSLIKDA GAP VA PREDIKATIVLIK MUNOSABATLARI - Majidova Muhayyo Sirojiddinovna (TARJIMASHUNOSLIK VA TILSHUNOSLIKNING DOLZARB MUAMMOLARI: ZAMONAVIY TENDENSIYALAR VA YONDASHUVLAR, 2025)
Mazkur maqolada gapning hosil bo‘lishida predikativ kategoriyasi ma’nolarining o‘rni va ahamiyati haqida gap boradi. O‘zbek tilida har bir mustaqil fe’l o‘zagi ma’lum predikativ kategoriya ma’nolariga ega, jumladan, buyruq, shaxs, son, zamon va tasdiqdir. Shu nuqtai nazardan mustaqil fe’lning o‘zagi kichik gap bo‘la olishi maqolaning ilmiy g‘oyasi hisoblanadi.