NEMIS VA O‘ZBEK TILLARIDAGI METAFORALARINING MADANIY VA IJTIMOIY XUSUSIYATLARI - Gaziyeva Zaynabxon Narimanovna,; Egamberdiyeva Gulasal Umrzoq qizi , (TARJIMASHUNOSLIK VA TILSHUNOSLIKNING DOLZARB MUAMMOLARI: ZAMONAVIY TENDENSIYALAR VA YONDASHUVLAR, 2025)
Ushbu maqolada nemis va o‘zbek tillaridagi metaforalar o‘rganiladi. Maqolada metaforaning tilshunoslikdagi ahamiyati, uning madaniyat va til bilan bog‘liqligi haqida gap ketadi . O‘zbek va nemis tillarida ishlatiladigan metaforalar taqqoslanib, ularning ijtimoiy, madaniy va tabiiy kontekstdagi o‘xshashliklari va farqlari tahlil qilinadi. Maqola, shuningdek, har bir tilning o‘ziga xos metaforik tizimlarini va xalqning dunyoqarashini aks ettirishdagi rolini ko‘rsatadi. Metaforalar nafaqat badiiy yoki ijtimoiy aloqalar uchun, balki xalqning madaniyatini tushunish uchun ham muhim vosita ekanligi ta’kidlanadi.