NEMIS VA O‘ZBEK TILLARIDA ANIMALISTIK RAYEOLOGIZMLARNING LINGVOKULTUROLOGIK XUSUSIYATLARI - Nilufar Achilova (TARJIMASHUNOSLIK VA TILSHUNOSLIKNING DOLZARB MUAMMOLARI: ZAMONAVIY TENDENSIYALAR VA YONDASHUVLAR, 2025)
Ushbu maqola frazeologiyaning dolzarb masalalariga bag‘ishlangan. Ishning maqsadi – nemis va o‘zbek tillaridagi animalistik komponentli frazeologik birliklarning semantik va lingvokulturologik chog‘ishtirma tahlilini o‘tkazishdan iborat. Tahlil natijalari shuni ko‘rsatdiki, animalistik frazeologizmlarning kuzatilishini tadqiq etish va ular orqali aks etgan inson tasavvuri hamda milliy madaniyatning o‘ziga xosligi mavjud. Shuningdek, ikki tilda ham animalistik komponentning universalligiga qaramay, tadqiq etilayotgan tillarda uning konnotativ mazmuni ko‘pincha farq qiladi, bu esa lingvomadaniy o‘ziga xoslik va ekstralingvistik omillar bilan izohlanadi.