CHET TILIDA OG‘ZAKI NUTQNI RIVOJLANTIRISH (nemis tili misolida) - Latipova Dilfuza Amrillaevna; Mavluda Jabborova G’afforovna; Jurayev Erkinjan Turdaliyevich (TARJIMASHUNOSLIK VA TILSHUNOSLIKNING DOLZARB MUAMMOLARI: ZAMONAVIY TENDENSIYALAR VA YONDASHUVLAR, 2025)
Bugungi globallashuv davrida chet tillarini o‘rganish inson faoliyatining barcha sohalarida muhim ahamiyat kasb etmoqda. Xalqaro aloqalar, ta’lim, madaniyat, turizm va texnologiyalar sohasidagi o‘zaro munosabatlarning kengayishi natijasida chet tillarini bilish zamonaviy inson uchun zaruratga aylandi. Chet tilini o‘rganishda asosiy e’tibor og‘zaki nutqni shakllantirishga qaratiladi, chunki u kommunikativ kompetensiyaning markaziy elementi hisoblanadi. Nemis tilini o‘rganish jarayonida og‘zaki nutqni rivojlantirish o‘quvchilarning real muloqotda fikrini erkin ifoda etish, savol berish, o‘z fikrini asoslash va suhbatda faol qatnashish malakasini hosil qiladi². Shu sababli o‘qituvchi og‘zaki nutqni rivojlantirishni o‘quv jarayonining markaziga qo‘yishi zarur.