RAQAMLI DAVRDA KO‘P TILLILIK VA SUN’IY INTELLEKT: CHET TILLARNI O‘RGANISHDA INNOVATSION YONDASHUVLAR - Sodiqova Gulsevar (TARJIMASHUNOSLIK VA TILSHUNOSLIKNING DOLZARB MUAMMOLARI: ZAMONAVIY TENDENSIYALAR VA YONDASHUVLAR, 2025)
Ushbu maqolada raqamli texnologiyalar va sun’iy intellektning (AI) chet tillarini o‘rganishdagi o‘rni hamda ko‘p tillilikni rivojlantirishdagi ta’siri tahlil qilinadi. Zamonaviy raqamli vositalar, interaktiv platformalar, mobil ilovalar va sun’iy intellekt asosidagi dasturlar yordamida o‘quvchilarning lingvistik kompetensiyasi, mustaqil ta’lim olish ko‘nikmasi va nutqiy faoliyati qanday rivojlanishi yoritiladi. Shuningdek, maqolada o‘qitishning an’anaviy uslublari bilan innovatsion yondashuvlar o‘rtasidagi asosiy farqlar, til o‘rganishda shaxsga yo‘naltirilgan metodlar, va AI texnologiyalarining afzalliklari ilmiy-nazariy asosda tahlil etiladi. Tadqiqot natijalari raqamli asrda ko‘p tillilikni rivojlantirishda sun’iy intellekt vositalari muhim o‘rin tutishini isbotlaydi.