GAMIFIKATSIYA METODINING CHET TILINI O‘QITISH VA TARJIMA KOMPETENSIYALARINI RIVOJLANTIRISHDAGI ROLI - Abdullayeva Sohibaxon Yakubovna (TARJIMASHUNOSLIK VA TILSHUNOSLIKNING DOLZARB MUAMMOLARI: ZAMONAVIY TENDENSIYALAR VA YONDASHUVLAR, 2025)
Ushbu maqolada chet tilini o‘qitish va tarjima kompetensiyasini rivojlantirish jarayonida gamifikatsiya metodining o‘rni, nazariy asoslari va amaliy samaradorligi keng tahlil qilinadi. O‘yin mexanizmlaridan foydalanish o‘quvchilarning o‘rganishga bo‘lgan motivatsiyasini oshiradi, ularni faol o‘quv jarayoniga jalb etadi hamda ijodiy tafakkurni rag‘batlantiradi. Tadqiqotda gamifikatsiyaning psixolingvistik, didaktik va kommunikativ jihatlari ochib berilib, Duolingo, Kahoot, Quizlet, Wordwall, Blooket kabi raqamli platformalarda qo‘llanish misollari tahlil etiladi. Shuningdek, maqolada o‘yin asosidagi topshiriqlar orqali tarjima kompetensiyasini — lingvistik, madaniy va strategik ko‘nikmalarni rivojlantirish yo‘llari asoslab berilgan.