BADIIY JANRDA EKSPRESSIVLIK VA MADANIY NUTQIY BAHO - Madiyarov Babur Allambergenovich (TARJIMASHUNOSLIK VA TILSHUNOSLIKNING DOLZARB MUAMMOLARI: ZAMONAVIY TENDENSIYALAR VA YONDASHUVLAR, 2025)
Mazkur maqolada badiiy janrda ekspressivlik va madaniy nutqiy bahoning o‘zaro bog‘liqligi tahlil qilinadi. Ekspressivlik yozuvchining estetik dunyoqarashi, hissiy ifoda vositalari va individual uslubini belgilaydi, madaniy nutqiy baho esa asarda milliy ruh, an’ana va jamiyat qadriyatlarini namoyon etadi. Maqolada lingvomadaniy yondashuv asosida ekspressivlikning turlari, vositalari va madaniy mazmun bilan uyg‘unlashuvi misollar yordamida ko‘rsatiladi.