TA’LIM JARAYONINI MODERNIZATSIYA QILISHDA ZAMONAVIY TEXNOLOGIYALARNING O‘RNI - Djalolov Furqat Fattohovich; Barnoyeva Marjona (TARJIMASHUNOSLIK VA TILSHUNOSLIKNING DOLZARB MUAMMOLARI: ZAMONAVIY TENDENSIYALAR VA YONDASHUVLAR, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy axborot-kommunikatsiya texnologiyalarining ta’lim jarayonini modernizatsiya qilishdagi o‘rni, ularning ta’lim sifati, o‘qituvchi faoliyati va o‘quvchi kompetensiyalarini rivojlantirishdagi ahamiyati yoritilgan. Tadqiqotda raqamli transformatsiya, sun’iy intellekt, AR/VR texnologiyalari, mobil o‘qitish va tahliliy platformalarning o‘quv jarayonidagi samaradorligi tahlil qilinadi. O‘zbekiston ta’lim tizimida “Raqamli ta’lim” dasturi doirasidagi natijalar va istiqbollar ham ko‘rsatib berilgan.