TIL, TARJIMA VA MADANIYATNING INTEGRALLASHUVI: SOHALARARO YONDASHUV - Nigina Abdushukurova; Dadamirzayeva Maloxat Valiyevna (TARJIMASHUNOSLIK VA TILSHUNOSLIKNING DOLZARB MUAMMOLARI: ZAMONAVIY TENDENSIYALAR VA YONDASHUVLAR, 2025)
Ushbu maqolada tarjima jarayonining uch asosiy komponenti - til, tarjima va madaniyatning o‘zaro bog‘liqligi ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, Yudjin Nayda, Syuzen Bassnett va Lorens Venuti kabi olimlarning tadqiqotlariga tayangan holda tarjimaga nafaqat lingvistik jarayon, balki madaniyatararo aloqa vositasi deb ham qaraladigan integrallashgan yondashuvning ahamiyatiga urg‘u beriladi. Maqsad - madaniy va ramziy kontekstlarni anglashning tarjima aniqligini va ma’nosini saqlab qolishdagi o‘rnini ko‘rsatishdir.