TARJIMADA VARIANTLILIK VA INVARIANTLILIK TUSHUNCHALARINING MOHIYАTI HАMDА SPЕSIFIK XUSUSIYАTLАRI - Karimova Dilafro‘z Halimovna; Egamberdiyeva Oydina Zayniddinovna (TARJIMASHUNOSLIK VA TILSHUNOSLIKNING DOLZARB MUAMMOLARI: ZAMONAVIY TENDENSIYALAR VA YONDASHUVLAR, 2025)
Ushbu maqolada tarjima variantlari va invariantlari tushunchalarining ilmiy-nazariy, terminologik mohiyati, xalq ertaklari bilan adabiy ertaklar tilining oʻziga xosligi, ularda qoʻllanilgan lingvokulturemalarni tarjimada berish muammolari, talqini va tavsifi, xalq e'tiqodiy qarashlari, milliyligi bilan bogʻlanishi va ularni tarjima jarayonida saqlab qolish imkoniyatlari oʻrganilib tahlilga tortilgan.