TARJIMA SAN’ATINING O‘ZIGA XOS QOIDALARI, MUAMMOLARI VA LINGVOMADANIY XUSUSIYATLARI - Jamoliddin Yoqubov (TARJIMASHUNOSLIK VA TILSHUNOSLIKNING DOLZARB MUAMMOLARI: ZAMONAVIY TENDENSIYALAR VA YONDASHUVLAR, 2025)
Mazkur maqolamizda biz tarjima san’atining ikki qirrasiga e’tiborni qaratdik: 1) Tarjima nazariyasining tarixi va tarjima qilishning o‘ziga xos qoidalari, 2) tarjimaning turli tillardagi lisoniy omillari va ularni tarjima qilishdagi lingvomadaniy xususiyatlari.