ENHANCING CRITICAL THINKING SKILLS THROUGH ENGLISH LANGUAGE INSTRUCTION - Oqboyeva U.Sh (ZAMONAVIY TILSHUNOSLIK ISTIQBOLLARI: MUAMMOLAR VA YUTUQLAR MAVZUSIDA XALQARO ILMIY AMALIY ANJUMAN, 2025)
Tanqidiy fikrlashni rivojlantirish – talabalarni murakkab global muammolarni hal qilishga tayyorlashda muhim ahamiyatga ega. Ingliz tili taʼlimi ilgari faqat til oʻrganishga yoʻnaltirilgan boʻlsa, hozirgi kunda u kognitiv rivojlanishni qoʻllab-quvvatlashda muhim rol oʻynaydi. Ushbu maqolada ingliz tili oʻqitishida tanqidiy fikrlashni integratsiya qilish muhokama qilinadi, bunda amaliy usullar, oʻqituvchilar ishtiroki va o‘quv dasturi omillari orqali tahliliy va mulohazali fikrlashni rivojlantirish ko‘rib chiqiladi.