CHET TILLARINI O‘RGANISHDA SUN’IY INTELLEKTNING O‘RNI VA FOYDALARI - Muratova Elmira (“SUN’IY INTELLEKTNING TIL O‘RGANISHDAGI O‘RNI” MAVZUSIDA TALABALAR ILMIY-AMALIY KONFERENSIYASI, 2025)
Ushbu maqolada sun’iy intellekt (SI) texnologiyalarining chet tillarni O‘rganishdagi O‘rni va ta’siri yoritilgan. Raqamli texnologiyalar tez sur’atlarda rivojlanayotgan bugungi davrda, SI vositalari xorijiy til ta’limining samaradorligini oshirishda muhim vosita sifatida qaralmoqda. Maqolada Duolingo, Memrise, Rosetta Stone, ELSA Speak, Google Translate, DeepL va ChatGPT kabi SI asosidagi dastur va platformalarning funksiyalari tahlil qilinadi. Shuningdek, SI texnologiyalarining o‘quvchilarga mos ta’lim, talaffuzni yaxshilash, tarjima va o‘qituvchilarga ko‘mak berishdagi afzalliklari muhokama qilinadi.