INGLIZ TILINI O‘RGANISHDA SUN’IY INTELLEKTNING AHAMIYATI - Bahronova Dilobar Zarifjon qizi (“SUN’IY INTELLEKTNING TIL O‘RGANISHDAGI O‘RNI” MAVZUSIDA TALABALAR ILMIY-AMALIY KONFERENSIYASI, 2025)
Mazkur maqolada sun’iy intellekt texnologiyalarining ingliz tilini o‘rgatish va o‘rganish jarayoniga ta’siri tahlil qilinadi. AI imkoniyatlari orqali til o‘rgatish samaradorligini oshirish, interaktiv muhit yaratish va shaxsiy yondashuvni tatbiq etish yo‘llari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, maqolada texnologiyaning afzalliklari bilan birga, uning cheklovlari va axloqiy masalalariga ham to‘xtalinadi. Maqola sun’iy intellekt yordamida til o‘rgatish sohasida yuz berayotgan zamonaviy o‘zgarishlarga nazar tashlab, o‘quvchi va o‘qituvchilar uchun kelajakdagi imkoniyatlarni yoritib beradi.