SUN’IY INTELLEKT YORDAMIDA TURKIY XALQLAR TARIXINI TADQIQ ETISH IMKONIYATLARI - Tojiboyeva Fayyoza Akmaljon qizi (TALABALAR ILMIY KONFERENSIYASI "TILSHUNOSLIK MASALALARI – YOSH TADQIQOTCHILAR NIGOHIDA", 2025)
Ushbu maqolada sunʼiy intellekt (SI) texnologiyalarining Turkiy xalqlar tarixini o‘rganishda qo‘llanilishi, u orqali tarixiy manbalarni chuqur tahlil qilish, raqamlashtirish, tizimlashtirish va yangi ilmiy yondashuvlarni ishlab chiqish imkoniyatlari yoritiladi. Shuningdek, mavjud loyihalar, istiqbollar hamda dolzarb ilmiy muammolar ko‘rib chiqiladi.