DIPLOMATIK DISKURSDA KOMMUNIKATSIYA STRATEGIYASI - O.I.Bayjanova (XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN “GLOBAL LINGVISTIKA: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR”, 2025)
Diplomatik diskursda kommunikatsiya strategiyasi tomonlar o‘rtasida samarali va hurmatga asoslangan muloqotni ta’minlashda muhim rol o‘ynaydi. Diplomatik muzokaralarning murakkab va nozik tabiati hisobga olinib, tilning strategik qo‘llanilishi o‘zaro tushunishni rivojlantirish, ijtimoiy va siyosiy kontekstga moslashish hamda sezgir masalalarni boshqarishda zarurdir. Diplomatik muloqot ko‘pincha to‘g‘ri tonni tanlash, neytrallikni saqlash va kerakli maqsadga erishish uchun nozik lingvistik uslublardan foydalanishni talab etadi. Diplomatiyada samarali kommunikatsiya strategiyalari nizolarni hal qilish, muzokaralarni olib borish va xalqaro munosabatlarni muvaffaqiyatli boshqarishni maqsad qilgan bo‘lib, bu jarayonda rasmiylik va noziklik darajasi muhim ahamiyatga ega.