BOLALARNING RANG-TUS SIFATLARINI O‘ZLASHTIRISH JARAYONI - Salimova Dildora Furqat qizi (XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN “GLOBAL LINGVISTIKA: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR”, 2025)
Ushbu maqolada rang bildiruvchi sifatlarning o‘zlashtirilishi, ushbu masala yuzasidan olib borilgan tadqiqotlarnig psixolingvistik jihatdan tahlillari yoritilgan. Shuningdek, o‘zbek tilini ona tili sifatida o‘zlashtirayotgan maktabgacha yoshdagi bolalar bilan ularning perseptiv lug‘atida mavjud bo‘lgan rang-tus sifatlarini aniqlash, rang bildiruvchi sifatlarni o‘zlashtirish jarayonidagi til xusussiyatlari bo‘yicha 2 ta tajriba-sinov olib borilgan hamda tahlil qilingan.