INGLIZ VA O’ZBEK MUMTOZ SHE’RIYATI TARJIMALARIDAGI TRANSFORMATSIYALAR (NAVOIY VA SHEKSPIR SHE’RIYATI MISOLIDA) - Ahadova Muhabbat Akmal qizi (XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN “GLOBAL LINGVISTIKA: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR”, 2025)
Maqolada ingliz va o’zbek mumtoz she’riyatini tarjima qilish jarayonida yuzaga keladigan semantik transformatsiyalar va bu o’zgarishlarga sabab bo’luvchi omillar pragmatik aspektda o’rganilgan. Shuningdek, poetik ifodaning saqlanishi va madaniy moslik masalalari ham misollar asosida ko’rsatib berilgan.