XORIJIY TIL O‘QITISH JARAYONINING PSIXOLINGVISTIK KOMPONENTLARI - I. Yo’ldosheva (XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN “GLOBAL LINGVISTIKA: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR”, 2025)
Og‘zaki muloqot shakllarining qisqacha psixolingvistik qiyosiy tahlili gapirish va tinglab tushunish ko‘nikmalarining yaqin aloqada ekani, o‘zaro ta’sir ko‘rsatuvchi ahamiyatga egaligini ko‘rsatish barobarida, ularning o‘qish va yozuv kabi yozma nutq shakllari bilan ham organik bog‘liqlikda ekanligini ko‘rsatadi. Mazkur tezisda xorijiy tildagi muloqot jarayonining ushbu psixolingvistik bog`liqligi haqida so`z boradi.