KOREYS VA O‘ZBEK TILIDA IBORALARNING QIYOSIY TAHLILI VA TA’LIM JARAYONIDAGI AHAMIYATI - Saidov Islombek Valijon o‘g‘li (XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN “GLOBAL LINGVISTIKA: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR”, 2025)
Mazkur maqolada koreys va o‘zbek tillaridagi frazeologik birliklar semantik, uslubiy va madaniy xususiyatlar nuqtai nazaridan solishtirilgan. Tahlil davomida ikki xalq tilida shakllangan iboralarning shakl va mazmun o‘xshashliklari hamda milliy farqlari aniqlanadi. Shuningdek, ushbu iboralarning ta’lim jarayonida qo‘llanishi, ularning talabalarga yetkazilishidagi samaradorlik masalalari ham amaliy misollar orqali yoritiladi. Maqolada qiyosiy tilshunoslik yondashuvi asosida frazeologik birliklarning tarjimasi, funksional-stilistik qiymati, madaniy-ma’naviy zaminlari, kommunikativ imkoniyatlari batafsil tahlil etilgan.