LINGVOPOETIKA VA BADIIY ASAR TILI TADQIQOT OBYEKTI SIFATIDA - Raximova Maloxatxon Odiljon qizi (XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN “GLOBAL LINGVISTIKA: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR”, 2025)
Lingvopoetika – tilshunoslik va adabiyotshunoslikni bog’lovchi oltin xalqa hisoblanadi. Tilning ekspressiv vazifasi tilshunoslik va adabiyotshunoslikni baravar qiziqtiruvchi obyekt sanaladi. Badiiy nutqning asosiy belgilaridan biri ekspressivlikdir. Ekspressivlik xususiyatlari lingvistik qonuniyatlariga tayangandagina ilmiy asosga ega bo’ladi. Shuning uchun hozirgi kunda tilshunoslik bilan adabiyotshunoslik oralig’ida alohida fan yo’nalishi maydonga keldiki, bu yo’nalish lingvopoetika nomi bilan yuritila boshlandi. Lingvopoetika qisqargan shakl bo’lib, poetik lingvistika yoki badiiy nutqning lingvistikasidir.