OMMAVIY AXBOROT VOSITALARIDA O‘ZLASHTIRILGAN SO‘ZLARNI ISHLATISH VA ULARNING TIL ONGI GA TA’SIRI (PSIXOLINGVISTIK TAHLIYLAR) - Moxidil Meyliyeva Odil qizi (XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN “GLOBAL LINGVISTIKA: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR”, 2025)
Maqolada ommaviy axborot vositalarida ishlatilayotgan o‘zlashtirilgan so‘zlarning turlari, manbalari va ular til ongiga ta’siri tahlil qilinadi. O‘zlashtirilgan so‘zlar, ayniqsa, globalizatsiya va texnologiyaning rivojlanishi tufayli o‘zbek tiliga kiritilmoqda. Ushbu jarayon tilni boyitish imkonini bersa-da, milliy tilning o‘ziga xosligini saqlashni muhim ahamiyatga ega. Maqolada o‘zlashtirilgan so‘zlar va ularga teng muqobil o‘zbek atamalarining qo‘llanilishi hamda ularning jamoatchilik tomonidan qanday qabul qilinishi ko‘rsatilgan.