HARBIY BUYRUQ SOTSIOLINGVISTIK XUSUSIYATLARI - Abdusalomov Firuz Abduxoliqovich (XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN “GLOBAL LINGVISTIKA: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR”, 2025)
Harbiy diskurs institutsional muloqot shakli sifatida o‘ziga xos lingvistik, kommunikativ va sotsiolingvistik xususiyatlarga ega. Harbiy muhitda muloqotning asosiy shakllaridan biri bo‘lgan buyruqlar harbiy tartib-intizomni ta’minlash, bo‘ysunish munosabatlarini shakllantirish va tezkorlikni amalga oshirishda muhim o‘rin tutadi. Ushbu maqolada harbiy buyruqlarning strukturaviy, pragmatik va sotsiolingvistik jihatlari tahlil qilinadi.