"ИНГЛИЗ, ЎЗБЕК ВА ҚОРАҚАЛПОҚ ТИЛЛАРИДА УНДАЛМАЛАРНИНГ ҚИЁСИЙ ТАВСИФИ" - Сейтжанов Жеткербай Елиубаевич (XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN “GLOBAL LINGVISTIKA: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR”, 2025)
Мақолада ундалмалар тушунчаси ва унинг лингвистик хусусиятлари таҳлил этилади. Уларнинг ўзбек, қорақалпоқ ва инглиз тилларидаги ифодаланиши қиёсий таҳлил қилиниб, синтактик ва прагматик функциялари ўрганилади. Шунингдек, ушбу бирликларнинг расмий ва норасмий нутқдаги ўрни, уларнинг коммуникатив аҳамияти ва нутқий маданиятга таъсири ёритилади.