INGLIZ TILIDA EPISTEMIK VA DEONTIK MODALLIK INKORINING SEMANTIK TAFOVUTLARI - Turakulova Dilafruz Mamatsoli qizi (XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN “GLOBAL LINGVISTIKA: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR”, 2025)
Ushbu maqola ingliz tilidagi epistemik va deontik modallik tizimida inkor shakllarining semantik tafovutlarini tahlil qiladi. Ayniqsa, can, may, must, need kabi modal fe’llarning inkor shakllari orqali ifodalangan "not possible", “possible not”, “not necessary” va “necessary not” kabi kategoriyalar o‘rganiladi. Tadqiqot ingliz tilida ushbu farqlanishning sintaktik vositalar bilan emas, balki semantik va suppletiv vositalar orqali amalga oshirilishini ko‘rsatadi.Maqola yakunida modallikda suppletsiya vositasining zarurati va kontekstual ahamiyati muhokama qilinadi.