OMMAVIY NUTQ VA UNING SHAKLLARI - Sobirova Feruza Islomjon qizi (XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN “GLOBAL LINGVISTIKA: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR”, 2025)
Ushbu maqolada ommaviy nutqning mazmuni, kommunikativ funksiyalari va tildagi namoyon bo‘lish shakllari tahlil qilinadi. Ommaviy nutq ijtimoiy muomala vositasi sifatida siyosiy, publitsistik, ilmiy, diniy va reklama sohalarida keng qo‘llaniladi. Maqolada ushbu nutq shakllarining xususiyatlari, uslubiy vositalari, ta’sirchanlik omillari hamda auditoriyaga yetkazilish usullari o‘rganiladi. Har bir shakl uchun o‘ziga xos stilistik belgilar, ritorik vositalar va maqsadli auditoriya ko‘rsatilgan. Ommaviy nutqning zamonaviy ijtimoiy hayotdagi o‘rni va ahamiyati yoritilib, uning tilshunoslik va kommunikatsiya sohalaridagi dolzarb masala sifatida ahamiyati asoslab berilgan.