FILMONIMLAR LINGVISTIK FENOMEN SIFATIDA: FILM NOMLARINING TARJIMA MUAMMOLARI - Umarova Dilafruz Razzakberdiyevna (XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN “GLOBAL LINGVISTIKA: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR”, 2025)
Ushbu maqolada film sarlavhalarining lingvistik, strukturaviy va funksional xususiyatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, filmonimlarning tarjima jarayonidagi o‘ziga xos muammolari, madaniyatlararo kontekstdagi roliga e’tibor qaratiladi.